Mojih ruku djelo

Već i vrapci na granama znaju da obožavam Mariju Jurić Zagorku. Mislim da je on žena ispred svog vremena. Mnoga njezina djela ne treba shvatiti doslovno jer ako uđete u dubinu zapanjiti će vas njezina razmišljanja. Odrasla sam na njezinim djelima pa smatram da me u neku ruku ona i odgojila. Radi moralni i divnih likova kojima je uljepšala moj život i ja sam postala uspješna samostalna žena. Objavila sam i svoj prvi roman koji u potpunosti posvećujem toj velikoj spisateljici a u nastavku je jedan citat iz njezina romana koji upravo opisuje mene.




" To si radio da ne bi nikada trebao uzimati službu u kojoj bi morao s plaćom prihvaćati tuđa uvjerenja. Glupo si deklamirao:" Zar da me u kakvoj službi prisile raditi protiv svojeg uvjerenja? Da im budem rob, službenik ili doušnik? S oruđem u ruci ja sam slobodan čovjek! Gospodar svoje duše, svojih misli!"
 
I zato radim nakit sa puno ljubavi. Ponosna sam što imam izbor jer sam bila uporna. Danas ne ovisim o drugima, o vezama, o nečijoj milosti. Ovisim o svome radu i koliko radim toliko i zaradim, pošteno zaradim. Savjest mi je mirna a duša prepuna sreće jer više nemam strah od budućnosti koji me je ranije gušio.
 

I za kraj fotka sa mojom Tinom koja mi je velika podrška ;) xoxo

Voli vas vaša Ana Bukovac

 



Primjedbe