NE TRUDITE SE IMPRESIONIRATI DRUGE – IMPRESIONIRAJTE SEBE

     Dragi moji, srećem ljude s pobrkanim prioritetima kojima je važnije impresionirati druge odličnom glumom u bijedno režiranoj sapunici nego živjeti vlastiti život bez glume u vrhunskom filmu.
 
   Kriteriji su sve viši. Nije dovoljno da imate materijalno bogatstvo nego je bitno da vas se smatra najuspješnijima (Prema kojim standardima?), da vas se smatra najboljom obitelji (Prema kojim standardima?), da vas se smatra najljepšima (Prema kojim standardima?), da vas se smatra najbolje odjevenima (Prema kojim standardima?), da vas se smatra najutjecajnija (Prema kojim standardima?), i tako možemo nabrajati sve sa naj naj....

 
  Uistinu, prema kojim standardima? Nekim nametnutim i izmišljenim? Standardi pojedinca i javnosti se ne podudaraju isto kao niti ukus, a kamoli mišljenje. Netko će uvijek naći prigovor a vi ćete u tom silnom trudu da impresionirate zaboraviti na sebe.

 

  Impresionirajte sebe i trudite se biti što bolji na područjima koja vas zanimaju i gdje su ti standardi uistinu mjerljivi i vrijedni truda da se dostignu.

 

   Ljudi ulaze u vaš život, neke prežvačete i ispljunete, drugi vas prežvaču i ispljunu a samo pojedinci ostanu. Znate koji? Oni koji i tako ne mare za standarde i kojima se ne trebate dokazivati jer ste se dokazali nekom svojom vrlinom jednom davno kada vam je ta osoba ušla u život a kasnije je ostala uz vas pa se zajedno sa vama veseli vašim uspjesima i podržava vas da ne klonete kada neuspjeh preuzme kormilo. Isto je i obrnuto.
 
   Radite na sebi a ljudi? Oni će i tako pričati.


Primjedbe