STRIGIL – CENTAR ZA MASAŽU



Divno je svjedočiti nečijem uspjehu a još divnije kad on stigne zasluženo. Svaki san je dostižan za one koji predano rade na tome da ga ostvare. Jedan takav san imao je moj školski prijatelj Marko Mihić. Prije nekoliko mjeseci otvorio je vrata svog centra koji je u kratkom roku postao glavna stanica mnogim sportašima na putu prema njihovim vrhunskim rezultatima no i onima koji vode brigu o svom tijelu i kvaliteti življenja.  Vrijeme je da i mi zavirimo u njegov svijet i saznamo nešto više o STRIGIL- centru za masažu.

Kako je nastao STRIGIL?

STRIGIL centar za masažu je nastao pod inicijativom Marka Mihića, studenta Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je kroz obrazovanje uvidio posturalne deficite kod sportaša što često rezultira ozljedama, uz zamisao kao prevenciju od ozljeda se krenuo dodatno educirati kako bih probao smanjtii isto u vidu masaže tijela i manualne terapije. Preko klasične/medicinske masaže uz dodatne specijalizacije kao što su refleksoterapija, sportska masaža, cross friction masaža, funkcionalna masaža i dva stupnja manualne terapije počeli su se javljati pozitivni rezultati. Radio je sa sportašima iz različitih sportova kao što su veslanje, taekwodno, nogomet i dr. Kako je to je sve u praksi rezultiralo poboljšanju mišićno/koštanog sustava kod sportaša, osnovan je STRIGIL u vidu pomoći svima koji imaju iste probleme.

Zašto ste odabrali ime STRIGIL?

Ukratko, STRIGIL je bila alatka u obliku slova J kojom su antički grčki i rimski sportaši sa sebe skidali prljavštinu, ulje i znoj nakon treninga i uz to lagano masirali mišiće tijela. Tako smo i došli do imena, kada smo zbog onih razloga koje smo i naveli na početku odlučili osnovati STRIGIL, tražili smo ime koje povezuje sportaše i regeneraciju, vraćanje tijela kakvo je bilo prije natjecanja u cilju opuštanja i prevencije od ozljeda.
Sada to naravno radimo za sve a ne samo za sportaše jer smo kroz rad uvidjeli da pomaže cijeloj populaciji.

Po kojem principu radite kada klijent dođe u Strigil?

U STRIGIL-u radimo po jednostavnom principu, klijent nas posjeti i jednostavno kaže na kojem području mu se javljaju bolovi a mi zatim radimo posturalnu analizu i tražimo uzrok problema kako bih isti maknuli u cijelosti. Često se dogodi da zbog prevelike napetosti jednog malog mišića imate velike bolove u kralježnici ili da zbog ne pravilnog sjedenja imate bolove u vratu... Naravno mi smo tu da to otkrijemo i otklonimo uzrok problema te da Vas uputimo kako ne bi ponovili istu pogrešku. Pojednostavljeno, vraćamo tijelo u balans kako bi Vi nastavili svoje svakodnevne obaveze rješavati bez bolova. A kada sve Vaše probleme riješimo onda smo tu da održavamo Vaše tijelo na istoj razini.

Uz cjelokupan holistički i isključivo individualni pristup imamo jako puno zadovoljnih klijenata kojima uvijek ponavljamo isto, kako bi živjeli bolje i ljepše morate se i osjećati bolje.

Marko Mihić otvaranjem Strigil centra za masažu probudio je svijest ljudi o važnosti brige za vlastito tijelo pa time podigao kvalitetu života jedne zajednice na višu razinu. Hvala Marku na tome a ostalima predlažem da Strigil potražite na Instagramu (klikni ovdje) gdje možete pratiti njegov daljnji rad te mu se javiti vezano za daljnje dogovore.

Dodatne informacije:
Mob: 095 3 555 550
E-mail:info.strigil@gmail.com
 1. Ferenščica 27, 10000 Zagreb.


Primjedbe