Održana promocija romana “Puteljkovi prijatelji”, prvi dio fantasy trilogije “Dejan Dobrinić i Čudnovati Puteljak” Krune Šafranića

Da su svi ciljevi koje možete zamisliti ostvarivi dokazao je pisac Kruno Šafranić. Nitko vam nema pravo razrušiti snove. Kada u stvaranje nečega unesete mnogo ljubavi, strpljenja i volje kao što je to Kruno napravio morate se izboriti za sebe jer teško da će drugi uvijek biti tu da vas poguraju. Tako je Kruno Šafranić odvažno krenuo u ostvarivanje svojih snova i nije dopustio drugima da donose odluke o pravcu kojim će se njegov život dalje razvijati. Želio je biti pisac.  Postao je to onog trena kad je napisao prvu strancu romana, a sada ga se tako službeno i zove.
 
 
 
Kruno je jedan svestran muškarac koji je najveći aktivist u Hrvatskoj za promicanje hrvatskih pisaca i pisane riječi,  a svoje djelovanje vrši putem stranice „Pisci i književnost“ koja otvara vrata svima koje pisanje ispunjava.  
Svatko tko prati njegov rad vjeruje kako je to jedino što Kruno radi jer stalne objave i komunikacija s autorima oduzimaju mnogo vremena. Iznenaditi ću vas s informacijom kako je svestrani Kruno osim rada i posvećenosti stranici te pisanju romana ujedno zaposlenik na puno radno vrijeme. Ne samo da je zaposlen nego je „ jedan od najmarljivijih radnika restoranu u kojem radi“ . Znači Kruno radi predano sve što radi stoga sam sigurna da će se njegovo ime i prezime od sada pa nadalje često spominjati kada je riječ o hrvatskoj književnoj sceni.
Jučer je u Velikoj Gorici održana promocija romana “Puteljkovi prijatelji”, prvi dio fantastične trilogije “Dejan Dobrinić i Čudnovati Puteljak”, prvijenca Krune Šafranića.
Kruno je bio iskren i priznao da je morao birati između ostvaranje svjih snova i polaganja vozačkog ispita. Vjerujem da je donio pravi izbor.
Uložiti vlastiti novac u izdavanje romana nije mali poduhvat. Sama sam diplomirala na temi „Isplativot samoizdavaštva“ i vjerujem da je ono isplativo ali treba imati jako puno hrabrosti i strpljenja. Roman Krune Šafranića i prije službene promocije postigao mnogo jer se ćeto spominje u knjiškim krugovima.  
Stvar bi išla puno lakše no kad su domaći autori u pitanju sve koči vjera šireg kruga čitatelja i javnih medija koji uporno rade razlike između domaćih i stranih autora. Kada pročitaju roman nekog domaćeg autora koji im se svidi obavezno pokušavaju naglasiti kako „nisu očekivali da će im se roman toliko svidjeti jer ga je napisao naš autor, a ne strani“ . Ovom prilikom želim Kruni puno čitatelja koji  će otvorena uma pristupiti knjizi bez predrasuda i dati priliku ovom fantastičnom romanu da ih osvoji.
"Šafranić je opisao kreativni proces kao vid samopomoći i sredstvo samoostvarenja, povećanje svijesti o vlastitim sposobnostima i istraživanje njihovih granica. Kroz likove čitatelj/ica se stavlja u situacije, a s Dejanom donosi životne odluke koje je prošla ili su opet pred njom. Šafranićev postupak održavanja napetosti književnik Denis Peričić usporedio je s izlaganjem Stephena Kinga, kao i antagonizam pojedinca “čistoga srca” s materijalizmom, izdajstvom i rasizmom.“
Odlomak prepisan s portala „Kronike velike Gorice“
Službena stranica Krune Šafranića - LAJK




 

Primjedbe