ZA LJUDE S VELIKOM VIZIJOM KAŽU DA SU LUĐACI

   Budite ludi jer njihovo mišljenje i tako nije bitno. Od mišljenja se ne živi. Ukoliko tuđe mišljenje može negativno utjecati na vas i smanjiti vaš entuzijazam ili vam pokvariti raspoloženje trebate naučiti kako se od njega ograditi i ne prihvatiti ga.
 

   Okružite se ljudima koji razmišljaju slično kao i vi. Vaše ideje njima neće biti ludost već zanimacija. Oni će nastojati pomoći i angažirati se oko nalaženja što jednostavnijeg rješenja kako bi vam pomogli na vašem putu. Ostalima zahvalite i produžite dalje. Oni jednostavno rade ono što najbolje znaju i iznose mišljenje koje vam nikako ne koristi.
 

   Neki treneri i motivacijski govornici naglašavaju kako ideje i ciljeve ne smijete otkrivati drugima jer time smanjujete šanse da ćete ih realizirati. Stoga izgubite motivaciju i osjećate se kao da ste već ostvarili svoj cilj. To može biti istina no ako ste okruženi kvalitetnim ljudima onda će vam iznošenje vaše ideje zapravo skratiti put do realizacije iste jer će se sigurno naći netko tko zna ponešto o tome čime se bavite pa će vam „skratiti“ muke. Vjerojatno će vam i dati koju dobru ideju ili vas upoznati s ljudima koji su presudni za ostvarenje iste.


   Okružite li se ljudima koji nisu skloni postavljanju ciljeva i dostizanju istih onda će se vjerojatno dogoditi ono na što motivatori upozoravaju. Bitno je s kime se družite i bitno je s kime dijelite svoje ideje. Nije bitan broj prijatelja već kvaliteta koju oni predstavljaju. Nema smisla da se bojite onih koji vas na putu prema vašem cilju prozovu luđacima već nastavite dalje s onima koji na život gledaju istim pogledom kao i vi.
 
Pusa
Ana Bukovac

Primjedbe